E-post

Spamfilter

Spam och skräppost med virus, farliga länkar och skadlig kod hör till vardagen nuförtiden. En väldigt bra lösning på problemet är ett väl fungerande spam- och virusfilter. Vi tillhandahåller Email Gateway från Sophos som är ett av världens bästa filter. Sophos är specialiserade på IT-säkerhet och har funnits på marknaden sedan 80-talet.

“Sophos evolves to meet every new challenge, protecting more than 400,000 organizations of all sizes in more than 150 countries from today’s most advanced cyber threats. Powered by SophosLabs, our cloud-native and AI-enhanced solutions are able to adapt and evolve to secure endpoints and networks against never-before-seen cybercriminal tactics and techniques.”

Filtret fungerar till egen e-postserver, alla e-postleverantörer och är även ett mycket bra komplement till Office 365 och G Suite. Man styr om så att all e-post passerar filtret innan den går vidare till användarnas brevlådor. E-post som till 100% kan klassas som spam kastar filtret omgående, den hamnar alltså inte i den egna brevlådan alls. E-post som skulle kunna vara legitim men har en hög sannolikhet av att vara spam läggs i en separat spamkorg som man kan logga in i och managera. Man får också meddelande varje dag om något har hamnat där. Helt legitim e-post hamnar i den vanliga inkorgen.

Filtret lägger också in banners i mejlen för att varna vid vissa situationer, t.ex. om någon försöker luras med att vara exempelvis VD eller ekonomichef som ber om utbetalningar eller liknande.

Alla länkar i mejl skrivs om så att användaren måste passera filtret för att nå målet och man får också en varning. Detta säkerställer att användaren inte hamnar på en farlig sida med t.ex. skadlig kod, ransomware eller liknande.

Pris: 30 kr/mån per användare

Vill man testa filtret går det bra att göra det under 30 dagar kostnadsfritt. Kontakta oss för vidare information och teknisk genomgång.

Utgående e-postserver

Om du är ansluten i nätverket på Medicon Village, Ideon Science Park eller Active Biotech kan du använda vår server för utgående e-post (SMTP). Det kan t.ex. vara en skrivare som ska kunna skicka skannade dokument via e-post, när du behöver ange en SMTP-server i ditt e-postprogram eller om du har annan utrustning som behöver kunna skicka e-post. Tjänsten är helt gratis!

Använd följande uppgifter.

Serveradress: mail.scienceit.se
Port: 25
SSL/TLS: ingen
Användare: ingen