VPS

Om man inte vill ha en fysisk server med allt vad det innebär i investeringskostnad och underhåll kan man istället hyra en virtuell, en så kallad VPS – Virtual Private Server. Man slipper det faktum att hårdvara står och blir gammal samt riskerna med att den kan gå sönder. Med VPS får man dessutom en flexibel, skalbar och driftsäker lösning. I vår VPS-tjänst ingår övervakning, internetaccess eller direkt nätverksförbindelse till kontor/labb (VLAN) inom Medicon Village.

Vi har ett flertal servrar i ett kluster som skapar redundans och hög tillgänglighet. Klustret lastbalanserar och via s.k. failover flyttas virtuella servrar automatiskt om något skulle hända med någon server. Du kan välja mellan lagring på mekaniska hårddiskar eller snabb SSD-lagring.

Vi erbjuder fullständig drift och säkerhetskopiering som tilläggstjänster. De virtuella servrarna skapas och konfigureras helt efter kundens behov gällande prestanda, lagringsutrymme och operativsystem. Därtill erbjuds olika servicenivåer (SLA) som också anpassas efter kundens krav. Hela vår drift övervakas dygnet runt under årets alla dagar.

Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert eller genomgång av era behov.

CPURAMHDOperativsystemInternetaccess*Pris/mån
VPS exempel 11512 MB10 GBValfritt100 Mbit/s160 kr
VPS exempel 212 GB20 GBValfritt100 Mbit/s341 kr
VPS exempel 324 GB100 GBValfritt100 Mbit/s726 kr
VPS exempel 448 GB200 GBValfritt100 Mbit/s1.397 kr
*Obegränsad mängd trafik